ontucht en het runnen van een jongensbordeel vanuit twee flats aan de Ibisdreef en Vulcanusdreef in Overvecht.De rechtbank besloot namelijk dat er meer informatie nodig is over de psyche van Nico L." /> ontucht en het runnen van een jongensbordeel vanuit twee flats aan de Ibisdreef en Vulcanusdreef in Overvecht.De rechtbank besloot namelijk dat er meer informatie nodig is over de psyche van Nico L. (Foto: Google Streetview)" /> ontucht en het runnen van een jongensbordeel vanuit twee flats aan de Ibisdreef en Vulcanusdreef in Overvecht.De rechtbank besloot namelijk dat er meer informatie nodig is over de psyche van Nico L." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Nog geen uitspraak in rechtszaak Utrechts jongensbordeel

UTRECHT - De rechtbank in Utrecht doet vandaag geen uitspraak in de zaak tegen twee mannen die verdacht worden van onder meer het plegen van ontucht en het runnen van een jongensbordeel vanuit twee flats aan de Ibisdreef en Vulcanusdreef in Overvecht.

De rechtbank besloot namelijk dat er meer informatie nodig is over de psyche van Nico L. Dat, en het voorarrest van medeverdachte Romeo (Hans) A., zal daarom besproken worden tijdens opnieuw een inleidende zitting.
Stichting De Tussenvoorziening adviseert mensen die zich slachtoffer voelen van mensenhandel om hulp te zoeken. Ze kunnen contact met hulpverleners opnemen via Belle-hulpverlening.nl of tussen 9.00 en 21.00u bellen naar 06-53711879.
Tegen voormalig AVRO-dj A. en L. is respectievelijk een celstraf van tien en acht jaar geŽist, plus tbs met dwangverpleging. A (65) en de 60-jarige L. worden ervan verdacht dat ze jongens en jonge mannen hebben aangezet tot prostitutie. Beiden zijn al eerder en vaker veroordeeld in onder meer ontuchtzaken.

Zeven slachtoffers hebben aangifte gedaan, maar volgens het Openbaar Ministerie gaat het om minstens 22 slachtoffers. Veelal betrof het kwetsbare jongens. Ze zaten bijvoorbeeld in instellingen, hadden problemen met familie of waren zwakbegaafd.

Volgens het OM moesten de slachtoffers eerst met L. op proefdate. Als zij bevielen, regelden de twee verdachten klandizie. Daarvan moesten ze een deel afdragen, het meeste geld mochten ze zelf houden. Het ging om tientallen of zelfs honderden klanten.

De mannen zitten al bijna twee jaar in voorarrest. De rechtbank zal zich daar vandaag over buigen. Mogelijk wordt dan ook duidelijk wanneer er alsnog uitspraak wordt gedaan.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -