Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Kennismaking middelbare scholen Utrecht gaat online, Amersfoort nog onzeker

PROVINCIE UTRECHT - Leerlingen uit groep 8 die middelbare scholen willen leren kennen in Utrecht en Stichtse Vecht moeten dat dit jaar online doen. Door de verlengde lockdown is het niet mogelijk om de scholen fysiek te bezoeken. In de regio rondom Amersfoort wachten ze de volgende persconferentie van het kabinet af, maar zeker is dat het ook daar dit jaar anders gaat dan normaal.

De middelbare scholen in Utrecht en Stichtse Vecht werken samen onder de noemer PoVO. Zij laten weten de knoop te hebben doorgehakt: alle scholen verzorgen hun open dagen tijdens de lockdown volledig online. Ook de geplande Open Lesmiddagen vinden niet fysiek plaats.


Sowieso anders


In de regio Eemland (Amersfoort en omstreken) is die beslissing nog niet definitief genomen. Tot 1 maart zijn er daar in ieder geval ook geen bijeenkomsten, wat er daarna gebeurt is nog onduidelijk. De scholen wachten de volgende persconferentie van het kabinet af om een beslissing te nemen. "Open Dagen zullen natuurlijk sowieso anders moeten worden dan voorgaande jaren, als het al door kan gaan", laat een woordvoerder weten.

De aanmeldingsprocedure in Utrecht blijft voorlopig onveranderd, aldus PoVo. De landelijke overkoepelende organistie de VO-Raad laat weten van meerdere scholen te hebben vernomen dat de deadline voor inschrijvingen mogelijk wordt uitgesteld. "Dat kan, want er is geen centraal vastgestelde datum, en is op zich prima", laat een woordvoerder weten. Een landelijk advies om basisschoolleerlingen meer te tijd tegen om zich te ori๋nteren op een middelbare school komt er vooralsnog niet.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -