Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Aantal coronabesmettingen in provincie Utrecht opnieuw afgenomen

UTRECHT - In lijn met de dalende trend is het aantal coronabesmettingen in de provincie Utrecht afgelopen etmaal opnieuw afgenomen. Er zijn 413 positieve tests geregistreerd, 75 minder dan gisteren. Verder kwamen er 9 ziekenhuisopnames bij in onze regio, 6 minder dan gisteren. Vier inwoners van de provincie Utrecht zijn overleden als gevolg van het virus.
[Localfocus:https://localfocuswidgets.net/5ffb19816754a]
In de stad Utrecht kwamen er 89 positieve tests bij en in Amersfoort 45. Kijkend naar het aantal inwoners heeft Bunschoten nog altijd de hoogste besmettingsgraad van de provincie Utrecht. In Zeist, waar besmettingen werden geconstateerd na een feest van scholieren, kwamen er 24 gevallen bij. Gisteren waren dat er 28 en de dagen daarvoor 18, 24 en 29.
[Localfocus:https://localfocuswidgets.net/5ffb19407cb9d]
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde landelijk opnieuw veel minder nieuwe coronabesmettingen. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend kwamen er 6657 nieuwe coronagevallen binnen. Zaterdag meldde het instituut 7365 (gecorrigeerde) positieve tests. Het aantal sterfgevallen steeg met 54 tegenover 139 op zaterdag. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiŽnt sterft, duurt het soms een tijd voor dit wordt verwerkt in de landelijke gegevens.


Ziekenhuisopnames


Het aantal coronapatiŽnten in ziekenhuizen blijft landelijk verder dalen. Het totaal aantal opgenomen covidpatiŽnten in Nederland bedraagt 2554, dat is 13 minder dan zaterdag, meldt het Landelijk CoŲrdinatiecentrum PatiŽnten Spreiding ( LCPS). Zondag zijn 212 nieuwe coronapatiŽnten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, 73 minder dan zaterdag. Van hen zijn er 25 opgenomen op de ic, 19 minder dan zaterdag en 187 in de kliniek, 54 minder dan zaterdag. Gemiddeld zijn er deze week minder nieuwe opnames dan vorige week.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -