Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrecht koploper in uitschrijven van onterechte parkeerboete met scanauto

UTRECHT - Parkeerboete gekregen van een scanauto in Utrecht? Aanvechten helpt! Dat concludeert de NOS na een onderzoek naar het aantal ingewilligde bezwaarschriften in vier grote steden. In Utrecht en Rotterdam werd driekwart van de aangevochte boetes uiteindelijk verscheurd.

Scanauto's rijden rond met camera's op het dak die geparkeerde voertuigen fotograferen. Vervolgens wordt gecontroleerd of de auto die bij dat kenteken hoort wel parkeergeld heeft betaald. Maar de auto's gaan dus nog weleens de fout in, aldus de NOS.

In Utrecht werden in 2019 meer dan 48.000 boetes uitgeschreven door een scanauto. 7200 mensen gingen in bezwaar en driekwart daarvan kreeg gelijk: de boete werd verscheurd. Utrecht is daarmee, samen met Rotterdam, van de vier grote steden degene die de meeste boetes intrekt.

De NOS sprak een bedrijf dat mensen helpt om parkeerboetes aan te vechten. Die wijt het aantal boetes aan het ontbreken van de menselijke maat. De scanauto ziet bijvoorbeeld niet of de eigenaar van een voertuig dat op de foto wordt gezet op dat moment net naar de parkeerautomaat aan het lopen is voor een kaartje.

Ook vermoedt het bedrijf dat de registratiesystemen van gemeentes, waarin bijvoorbeeld staat of iemand een ontheffing of een vergunning heeft, niet altijd even snel worden bijgewerkt. Als iemand dus een wijziging doorgeeft, is dat niet per se al verwerkt als de scanauto weer door de straat rijdt.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -