Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Vuurwapens gevonden onder de grond in Park Transwijk in Utrecht

1/4
UTRECHT - In het Utrechtse Park Transwijk zijn gisteren meerdere vuurwapens gevonden door de politie. De wapens lagen onder de grond. Wie de wapens daar begraven heeft, is onduidelijk.

 Zoekactie Park Transwijk Zoekactie Park Transwijk | Foto: Michiel van Beers

Gistermiddag en -avond deed de politie urenlang onderzoek in het park. Volgens een woordvoerder was de aanleiding voor de zoekactie "een lopend onderzoek". Uit voorzorg werd eerst onderzoek gedaan naar de veiligheid in de omgeving. Tot diep in de avond waren vervolgens de Explosieven Opruimingsdienst en de recherche in de weer. Het onderzoek werd gedaan in de buurt van de Westdijklaan en de Vreugdenhillaan. Een deel van het park werd afgezet.

Vandaag maakte de politie bekend dat er meerdere vuurwapens gevonden zijn. De politie onderzoekt nu hoe de wapens in het park terecht zijn gekomen en wie ze daar heeft achtergelaten.


'Als een film'


De zoekactie trok veel bekijks van omwonenden die vanuit hun appartementen uitkeken op de zoekactie. "Dit is iets wat je in een film ziet", vertelt omwonende Nel een dag later. Zij volgde tot laat de werkzaamheden van de hulpdiensten. "Als het werkelijk zo dichtbij gebeurt dan is dat toch iets om 's nachts aan te denken. Van wat gebeurt hier vlakbij mijn huis?!"

Vuurwapens gevonden in Park Transwijk, omwonenden volgden zoekactie vanaf balkon


 Een deel van het park was urenlang afgezet Een deel van het park was urenlang afgezet | Foto: Persbureau Midden NederlandReageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -