Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Gemeente twijfelt over inspectiemethode Utrechtse bomen

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat onderzoek doen naar de manier waarop bomen ge´nspecteerd worden. Eerder deze week viel een monumentale treurwilg om bij het Lepelenburg. De boom was twee maanden geleden nog onderzocht en toen gezond verklaard. Toch bleek hij een stuk minder gezond dan gedacht, parasitaire zwamaantasting had hem ernstig verzwakt. De boom viel op een auto en een aantal fietsen.

Wethouder Kees Diepeveen zegt erg geschrokken te zijn door het omvallen. "Het had veel erger kunnen aflopen gezien de plek en het tijdstip." Hij verwees daarmee naar een triest ongeluk vorige week in Oud-Zuilen waar een omvallende boom een vrouw uit het leven rukte.


Emma


Het omvallen van de boom op het Lepelenburg is voor Diepeveen aanleiding om een onderzoek te starten: "We gaan diepgaand kijken naar de oorzaak van het omvallen van de boom. Pas aan de hand daarvan kunnen we beoordelen wat het betekent voor andere bomen in de stad." Vervolgens wordt ook de nu gehanteerde inspectiemethode tegen het licht gehouden.

Op vragen van Anne Sasbrink van de Partij voor de Dieren en Erwin Virginia van GroenLinks antwoordde de wethouder dat er een boom van formaat wordt teruggeplaatst. Dimitri Gilissen van de VVD wilde graag weten of de boom dan naar alle Nederlandse koninginnen genoemd kan worden. De boom is destijds gepland te ere van Koningin Emma. De wethouder vond dat een sympathieke gedachte en neemt de suggestie mee bij het maken van de plannen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -