Ajax wil oud-FC Utrecht spits Haller naar Amsterdam halen

Sébastien Haller
Sébastien Haller © FCU Photo
UTRECHT - Ajax onderzoekt of het centrumspits Sébastien Haller naar Amsterdam kan halen. De 26-jarige aanvaller van West Ham United is een goede bekende van trainer Erik ten Hag, die hem bij FC Utrecht onder zijn hoede had.
Ajax zocht afgelopen zomer al vergeefs naar een spits. Met de topper van zondag tegen PSV in aantocht zijn Lassina Traoré, Klaas-Jan Huntelaar en Brian Brobbey nog geblesseerd. Ook vleugelaanvaller David Neres ontbrak afgelopen week op de groepstraining. "Neres is voor ons een heel belangrijke speler", vertelde Ten Hag woensdag aan Ajax TV. "Hij is nog niet terug in de teamtraining, dus dat noodzaakt ons om uit te kijken op de transfermarkt. Maar dat is niet zo makkelijk. Als er een kans voor het oprapen ligt, dan zullen we toeslaan."
Haller in de kleuren van West Ham United
Haller in de kleuren van West Ham United © West Ham United
Haller speelde bij FC Utrecht een belangrijke rol in de successen van Ten Hag. De Fransman maakte maarliefst 41 doelpunten tijdens zijn periode in Utrecht. Hij had daar 82 wedstrijden voor nodig wat neer komt op een moyenne van 1 goal per 2 wedstrijden. Bij West Ham maakte hij tot dusver 10 doelpunten. Haller heeft sinds eind oktober vorig jaar een basisplaats bij de Londense club.

Mogelijk duurste aankoop ooit

Volgens L'Equipe hangt er een prijskaartje van 25 miljoen euro aan Haller, die in de zomer van 2019 voor 50 miljoen euro van Eintracht Frankfurt naar West Ham United verhuisde. Het zou hem de duurste aankoop ooit van de nummer 1 van de Eredivisie kunnen maken, in een periode waarin ook Ajax veel geld misloopt door corona. Alleen al het spelen zonder fans kost de club dit seizoen naar verwachting zo'n 45 miljoen euro.
Mogelijk maakt de blauwe baan op het shirt van Haller plaats voor een rode
Mogelijk maakt de blauwe baan op het shirt van Haller plaats voor een rode © FCU Photo
Mogelijk kan Ajax het aankoopbedrag voor Haller over meerdere jaren spreiden of hem eerst huren met een optie tot koop. Als Haller daadwerkelijk naar Amsterdam komt, dan is hij de derde oud-speler van FC Utrecht die Ten Hag volgt, na Zakaria Labyad en Sean Klaiber. Ten Hag werkte met Quincy Promes bij Go Ahead Eagles.
Ajax wil officieel nog niet op de belangstelling voor de Fransman met een Ivoriaanse moeder reageren.