FC Utrecht haalt Benaissa Benamar van Telstar: 'Grote, sterke en snelle centrale verdediger'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft de komst van Benaissa Benamar bekendgemaakt. De club uit de Domstad neemt de 23-jarige centrale verdediger per direct over van Telstar. Hij tekent een contract voor twee seizoenen in Utrecht, met de optie voor nog twee jaar.
De verdediger van Telstar, geboren in Marokko, maakte tijdens zijn jeugdjaren onder meer deel uit van de opleiding van Ajax, FC Volendam, ADO Den Haag en FC Twente. Zijn profdebuut maakte Benamar in 2018 bij Ittihad Tanger in Marokko. In de zomer van 2019 tekende hij voor Telstar. Sindsdien speelde hij 41 duels in de Eerste Divisie.
"Benaissa is een grote, sterke maar ook snelle centrale verdediger. Hij heeft veel voetballend vermogen, inzicht en een goede traptechniek. Hij heeft persoonlijkheid en uitstraling", zegt Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht.
Benaissa Benamar in Stadion Galgenwaard
Benaissa Benamar in Stadion Galgenwaard © fcutrecht.nl
"Het is een speler waar nog veel rek in zit. Complimenten aan de scouting, onder leiding van Alje Schut, die de speler goed in kaart heeft gebracht. Daardoor zijn we er op tijd bij geweest om hem te overtuigen om voor ons te kiezen. We zijn blij dat Benaissa de overstap maakt", aldus Zuidam.
Benamar stond afgelopen zomer in de belangstelling van de Italiaanse Seria A-club Sassuolo, maar die overgang ketste uiteindelijk af. Nu maakt de voorstopper de overstap naar de Eredivisie.