LIVEBLOG: FC Utrecht weet kansen niet om te zetten in gelijkmaker

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht speelt vanmiddag in Eindhvoen vanaf 16:45 uur tegen PSV. De Domstedelingen zijn onder trainer René Hake nog altijd op zoek naar de eerste winstpartij. Van Ajax werd verloren, tegen ADO Den Haag, PEC Zwolle en Feyenoord werd gelijkgespeeld. Het duel wordt zonder toeschouwers gespeeld maar is LIVE te volgens op Radio M Utrecht op 93.1 FM.

Eindstand: 2-1

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

Liveblog:

90+4 Het is afgelopen in Eindhoven. FC Utrecht verliest met 2-1 van PSV. Later zijn de interviews te vinden op onze website.
90+2 Van de Streek had de gelijkmaker op zijn voet. Rosario is met zijn lichaam maar nét een sta in de weg.
88' Hoekschop FC Utrecht. PSV werkt het Utrechtse gevaar eenvoudig weg.
79' De kansen blijven komen voor FC Utrecht. Nu zit Mahi er net naast.
77' Een goede vrije trap van Kerk. Het lukt zijn teamgenoten echter niet om het laatste tikje te geven.
71' DOELPUNT FC UTRECHT! Mahi schiet de 1-2 binnen tegen PSV.
De 2-1 van Mahi
66' Weer Mahi! Nu vliegt zijn kopbal in de handen van Mvogo.
65' Daar is Mahi gelijk! Zijn schot kan maar net tot hoekschop worden verwerkt door de doelman van PSV.
63' FC Utrecht wisselt spelers en van systeem. Middenvelder Gustafson en aanvaller Elia gaan eraf. Aanvallers Sylla en Mahi komen erin.
62' Opnieuw is Kerk gevaarlijk! Na een goede actie vuurt hij met links een schot op Mvogo. De doelman bokst de bal weg.
57' Kans PSV! De vrije bal van Phillip Max ketst via de lat over het doel.
52' "We zitten nog altijd te wachten op een moment van Elia, hij komt zijn man nog niet voorbij", ziet analist Kruys.
50' De voorzet is van Kerk. De bal komt niet bij Van der Streek, Teze werkt hem weg.
46' De tweede helft is begonnen in Eindhoven.
In de rust van PSV - FC Utrecht werd de winnaar van de Namen en Rugnummers-quiz bekend gemaakt. Het was het duel FC Utrecht - Napoli uit 2010. Er werden mooie anekdotes opgehaald met de toenmalige trainer Ton du Chatinier.
De uitslag van de Namen en Rugnummers-Quiz: 'Er zaten ijsberen op de tribune'
45' Het is rust. FC Utrecht had grotendeels het betere spel de eerste helft, PSV heeft de 2-0 voorsprong.
43' Een schot van Kerk vliegt voorlangs. De aanvaller vergat even dat er een aantal teamgenoten vrij stonden.
37' DOELPUNT PSV! Uitgerekend Utrechter Mohammed Ihattaren verdubbelt op prachtige wijze de score. Het is 2-0 voor de Eindhovenaren tegen FC Utrecht. De bal vliegt de kruising in.
De 2-0 van PSV
31' "Het is een soort identieke goal als vorige week", ziet analist Kruys. "PSV heeft aan één kans genoeg. Er is weer geen dekking bij de eerste paal", aldus verslaggever René van den Berg.
30' DOELPUNT PSV! Tegen de verhoudingen in komt PSV via Malen op 1-0 voorsprong tegen FC Utrecht.
De 1-0 van PSV
29' Daar is weer een snelle uitbraak van FC Utrecht. De voorzet van Van der Maarel is te laag en het Utrechtse gevaar is, voorlopig, geweken door PSV.
23' Van de Streek kopt de bal richting het doel van PSV. Mvogo kan hem makkelijk vangen.
16' Kerk lijkt de openingstreffer binnen te schieten. Het doelpunt wordt echter afgekeurd vanwege buitenspel
15' FC Utrecht is er razendsnel uit via een counter. Het schot van Van de Streek eindigt in het zijnet.
10' De eerste tien minuten is FC Utrecht beter. Echte grote kansen zijn nog niet genoteerd.
5' Analist Gert Kruys is hoopvol. "Het ziet er niet slecht uit, de spelers tonen flair."
4' Kerk is al twee keer gevaarlijk via de rechterkant. Waar het de eerste keer een hoekschop opleverde, eindigt de voorzet van de Utrechtse aanvaller nu bij een speler van PSV.
3' De eerste hoekschop is voor FC Utrecht. Geen gevaar voor de verdediging van PSV.
1' Er is afgetrapt in Eindhoven.

Opstellingen:

PSV: Mvogo; Dumfries, Teze, Boscagli, Max; Rosario, Sangaré, Götze, Ihattaren; Gakpo, Malen
FC Utrecht: Paes; Van der Maarel, Bergström, Hoogma, Warmerdam; Van Overeem, Ramselaar, Gustafson (c), Van de Streek; Elia, Kerk
De supporters van FC Utrecht betuigden de selectie steun op weg naar Eindhoven. Video met dank aan Mike Vermeulen.

Warmlopen:

- De enige overwinning van FC Utrecht in de competitie op bezoek bij PSV dateert van 40 jaar geleden. Op 25 oktober 1980 werd het 2-3,.
- Bij FC Utrecht staan voormalig PSV-ers Adam Maher en Bart Ramselaar onder contract.
- FC Utrecht-spits Adrián Dalmau is er niet bij. Hij kreeg vorige week tegen ADO Den Haag twee keer geel en is geschorst.
- PSV won dit seizoen tot nu toe alle vijf de thuiswedstrijden.
- Het is de 100e ontmoeting tussen PSV en FC Utrecht in de eredivisie. Daarnaast is het de 50e keer dat het duel in Eindhoven wordt afgewerkt.
- FC Utrecht heeft wacht in de eredivisie al vijf wedstrijden op een overwinning. De laatste zege was op 24 oktober thuis tegen FC Twente(2-1).