Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

CDA-fractievoorzitter Van Waveren vertrekt uit Utrechtse politiek

UTRECHT - Sander van Waveren verlaat de lokale Utrechtse politiek. Hij was tien jaar lang raadslid namens het CDA, de laatste jaren als fractievoorzitter. Van Waveren kan zijn politieke werk niet meer combineren met zijn nieuwe baan als gemeentesecretaris in Laren.

Die baan heeft hij sinds afgelopen zomer. De laatste maanden merkte Van Waveren dat het amper te doen was om dat te combineren met zijn raadswerk. "Raadswerk is en blijft een nevenfunctie. Maar die kun je niet met alles combineren."

Op 17 december neemt Van Waveren afscheid. Hij wordt opgevolgd door Bert van Steeg, die op dit moment nog niet in de Utrechtse gemeenteraad zit.

Van Waveren (40) manifesteerde zich de afgelopen jaren nadrukkelijk in de rol van oppositieleider. De CDA'er liet zijn bakkebaarden extra lang groeien, met het idee dat hij herkenbaarder zou zijn voor de kiezers in de stad.

Het Utrechtse CDA somt in een persbericht op wat Van Waveren de afgelopen tien jaar allemaal heeft bereikt: zo zette hij zich onder meer in voor de wijk Overvecht, initieerde hij een lachgasverbod en redde hij de atletiekbaan in het Amaliapark in Leidsche Rijn.

"Ik had met plezier nog jaren door kunnen gaan", zegt de afzwaaiend politicus. "Maar binnen het CDA zeggen we dat na drie termijnen je tijd er op zit. En dat was zodra de volgende verkiezingen er zijn."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -