Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

'Advocaten van kroongetuige Nabil B. op dodenlijst'

UTRECHT/VIANEN - Advocaten Onno de Jong en Peter Schouten staan op een dodenlijst. Ze staan de Utrechtse kroongetuige Nabil B. bij in het Marengo-proces. Zijn vorige raadsman, Derk Wiersum, werd in september 2019 doodgeschoten.

De Telegraaf maakt melding van de dodenlijst, waarop ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries zou staan, op basis van informatie van de Nationaal CoŲrdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

De Jong reageert tegenover De Telegraaf strijdbaar: "We blijven ons werk doen. De kroongetuige kan op ons blijven rekenen."
Onno de Jong werkte tot voor kort bij Ausma De Jong Advocaten in Utrecht. Hij is gespecialiseerd in het bijstaan van kroongetuigen. Zo is hij ook raadsman van Tony de G. Die is kroongetuige in het proces tegen motorbende Caloh Wagoh.
In het Marengo-proces staat Ridouan T. uit Vianen terecht, samen met andere leden van de zogenoemde Mocro-maffia. Zij zouden zich schuldig hebben gemaakt aan onder meer (pogingen tot) liquidaties. Nabil B. besloot in 2017 te gaan praten met justitie en kroongetuige te worden. Vervolgens werden zowel zijn broer als zijn advocaat om het leven gebracht. Daarna wierpen Onno de Jong en Peter Schouten zich op als zijn raadsmannen. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is vertrouwenspersoon geworden van B.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -