Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Trajectcontrole op Zuilense Ring (N230) van start: '15 procent van weggebruikers rijdt hier te hard'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Hardrijders opgelet: op de Zuilense Ring bij Utrecht en Maarssen ontkom je voortaan niet meer aan een boete als je te hard rijdt. Na een testperiode en met nogal wat vertraging staat vanaf vandaag de trajectcontrole aan op de N230 tussen Overvecht en de A2. Op vier punten wordt in beide richtingen de gemiddelde snelheid gemeten.

Vanaf vandaag trajectcontrole op de Zuilense Ring


Volgens het Openbaar Ministerie wordt de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur vaak overschreden en gebeuren er relatief veel ongelukken. De trajectcontrole moet de Zuilense Ring weer veiliger maken."15 procent van de weggebruikers rijdt hier te hard. Trajectcontrole is dan een effectieve manier om die snelheid omlaag te krijgen en daarmee ook het aantal ongevallen op deze weg", aldus officier van justitie Jan-Pieter Dees.

"Ik vind het wel een noodzakelijk goed als je soms de snelheden ziet waarmee mensen voorbij komen razen", vertelde een weggebruiker vanochtend op Radio M Utrecht. "Ik zie ze hier soms met 120 kilometer per uur voorbij knallen. Soms is dat wel gevaarlijk, zeker als er een inhaalmanoeuvre plaatsvindt."


Gevaarlijke N-wegen


De trajectcontrole op de N230 maakt onderdeel uit van een plan om op twintig N-wegen in Nederland te gaan controleren op snelheid. Provinciale wegen behoren namelijk tot de gevaarlijkste wegen van Nederland. Eerder dit jaar gingen de camera's al aan op de N414 tussen Baarn en Bunschoten en inmiddels zijn er in heel het land zeventien N-wegen waar over een heel traject wordt gecontroleerd.

De trajectcontrole op de Zuilense Ring werd eerder uitgesteld vanwege problemen met de stroomvoorziening. Daarna moest het systeem nog uitgebreid getest worden.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -