Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

'Geen enkele Utrechtse sportclub staat op omvallen'

UTRECHT - In de gemeente Utrecht zijn er geen sportverenigingen die acuut in financiŽle problemen zijn gekomen door corona. Wel zijn er diverse clubs die aangeven dat ze binnen een paar maanden een liquiditeitsprobleem krijgen. Dat wil zeggen dat ze hun rekeningen niet meer kunnen betalen. Dat zegt wethouder Maarten van Ooijen (ChristenUnie). De wethouder geeft aan dat sportclubs een verzoek om steun bij de gemeente kunnen indienen.

De gemeente heeft een speciaal noodsteunpakket voor sportclubs in het leven geroepen, daarvoor is dit jaar 800.000 euro beschikbaar. Voor volgend jaar ligt er 1,8 miljoen euro klaar. De wethouder geeft daarmee antwoord op vragen van het CDA tijdens het wekelijkse vragenuurtje van de gemeenteraad.

De wethouder benadrukte dat de noodhulpregeling alleen openstaat voor verenigingen die afhankelijk zijn van subsidies. CommerciŽle sportclubs, zoals fitnesscentra kunnen een beroep doen op andere subsidie- en noodsteunregelingen van het rijk. Ook andere verenigingen komen niet voor deze pot in aanmerking. Speeltuinverenigingen, culturele instellingen en scouting, zullen beroep moeten doen op andere potjes.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -