Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Politie zet groot team op zaak rond dode man in Amersfoort

AMERSFOORT/SOEST - In de onderzoeken naar de dode mannen die de afgelopen dagen zijn gevonden in Amersfoort en Arnhem, wordt zondag verder gesproken met getuigen. In beide steden wordt een Team Grootschalige Opsporing ingesteld, meldt de politie.

Daarbij wordt ook gekeken ook naar verbanden tussen de zaken. De sporen zijn inmiddels veiliggesteld.


Auto bij het station


Vrijdagmiddag werd in Amersfoort een dode man in een auto bij het station gevonden. Deze 74-jarige man uit Soest bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.

Later diezelfde middag werd een zwaargewonde man in een auto in de Cronjéstraat in Arnhem aangetroffen. Deze 55-jarige man uit het Gelderse Laren, die was neergeschoten, overleed kort daarna.

Het onderzoek in deze zaak leidde naar een pand in Arnhem, waar eveneens een zwaargewonde man werd gevonden. Hij overleed later in een ziekenhuis.

Op vrijdag en zaterdag is onderzoek gedaan in de woning van het slachtoffer uit Soest, op het woonadres van het slachtoffer uit Laren en in het pand in Arnhem.


'Onbekend slachtoffer'


Behalve dat wordt gekeken naar verbanden tussen beide onderzoeken, wordt ook onderzoek gedaan naar verhalen over een onbekend slachtoffer, aldus de politie. De politie verwacht niet dat er dit weekend nog meer bekend te maken is.

Omroep Gelderland meldt zondag dat directeur van een incassobureau in Arnhem Cees J. mogelijk betrokken is geweest bij de dood van de man uit Soest en het slachtoffer uit Laren. Het zou daarbij gaan om een financieel conflict.

De omroep sprak vrienden van J., die zeggen dat hij het slachtoffer was geworden van oplichting. J. zelf werd vrijdagnacht door de politie gevonden in zijn huis in Arnhem. Hij was zwaargewond, waarschijnlijk als gevolg van een suïcidepoging, en overleed later in het ziekenhuis.

Een politiewoordvoerder wilde zondagmiddag verder niets kwijt hierover.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -