Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Aantal coronagevallen weer gestegen, in provincie Utrecht juist flinke daling

PROVINCIE UTRECHT - Het aantal nieuwe coronagevallen in heel Nederland is weer gestegen. Tussen vrijdag- en zaterdagochtend zijn 6093 positieve tests geregistreerd door het RIVM. Gisteren waren dat er 5967, donderdag 5729. De snelle daling die sinds de piek in het aantal besmettingen eind oktober werd ingezet, is daarmee tot stilstand gekomen.

Het aantal sterfgevallen in heel Nederland steeg met 48. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden. Vrijdag werden er 51 coronadoden gemeld, donderdag 75.


Provincie Utrecht


In de provincie Utrecht is het aantal positieve tests juist flink gedaald: 372 tussen vrijdag- en zaterdagochtend ten opzichte van 568 in de 24 uur daarvoor. Traditioneel kwamen de meeste meldingen uit de stad Utrecht (70), gevolgd door Amersfoort (50).

Het afgelopen etmaal namen de ziekenhuizen zeven nieuwe coronapatiŽnten uit de provincie Utrecht op, gisteren waren dat er zes. Er overleden verder vier mensen aan het coronavirus, drie meer dan gisteren. De sterfgevallen kwamen uit de gemeenten Amersfoort, Houten, Stichtse Vecht en Vijfheerenlanden.

Er is geen aanwijsbare reden waarom het aantal besmettingen in de provincie Utrecht in ťťn dag zo sterk is teruggelopen. De cijfers zijn in het verleden niet altijd even accuraat geweest omdat eerdere besmettingen soms later werden doorgegeven aan het RIVM.

Hieronder zie je een kaart van de provincie Utrecht met het aantal besmettingen per honderdduizend inwoners.
[Localfocus:https://localfocuswidgets.net/5fa96d943a1fb]


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -