Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Na vierenveertig jaar zwemles geven, gaat badmeester Wout met pensioen

1/2
UTRECHT - Utrecht neemt afscheid van een zweminstituut: badmeester Wout Netten gaf bijna een halve eeuw zwemles maar gaat nu met pensioen. Netten leerde duizenden Utrechters zwemmen. "Als je ziet dat in dit mooie Den Hommel ouders komen met hun kinderen, en die kinderen hebben ook weer kinderen, en die zeggen: 'Van die meneer heb ik zwemles gehad." Dat geeft wel aan hoeveel mensen ik zwemles heb gegeven."

Netten verlaat na vierenveertig jaar zwembad Den Hommel in Utrecht. Hij heeft zeker duizend kinderen zwemles gegeven en dat verveelde hem nooit. Door de coronacrisis ziet zijn laatste werkdag er wel anders uit dan normaal: in een leeg zwembad zonder kinderen. "Het maakt het wel lastig dat je de klanten niet meer ziet. Daar heb ik het op dit moment een beetje moeilijk mee. Ik ga het zeker missen."

Badmeester Wout gaat na vierenveertig jaar met pensioen


Netten begon als schoonmaker en is opgeklommen tot co÷rdinator van de Utrechtse zwembaden. Wout heeft volgens zijn collega Marga Wieling-Angenent heel veel geduld en hij was altijd enthousiast. Ze gaat hem missen. "Zeker zijn grapjes en zijn verhalen van vroeger. Nu zijn er veel nieuwe collega's die denken 'huh, kon dat vroeger allemaal?' dus dat ga ik wel missen."


Diploma


De ogen van badmeester Wout Netten glimmen nog steeds als hij het over zijn vak heeft. "Het allerleukste zijn de kinderen die binnen komen en die niks kunnen. En die weggaan met een A, B of C diploma. Da's het allerleukste." Volgens de ervaren leraar is het geheim van zwemles geven simpel. "Het grote geheim is in jezelf geloven", zegt hij.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -