Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Rechtbank werkt achterstanden weg in het Provinciehuis

UTRECHT - Rechtbank Midden-Nederland heeft door de coronacrisis veel zaken digitaal moeten afhandelen of moeten uitstellen. Om de achterstanden weg te werken worden er vanaf vandaag zittingen gehouden in het provinciehuis. "We hebben op de rechtbank in Utrecht veel zalen maar door de anderhalvemeter-maatregel kunnen daar nu maximaal twaalf mensen in", zegt Minke Kronemeijer van rechtbank Midden-Nederland.

Het provinciehuis heeft grote zalen waardoor er meer mensen aanwezig kunnen zijn dan in de zalen van de rechtbank in Utrecht. Voor sommige zaken is dat belangrijk omdat er meerdere partijen zijn of publiek de zitting wil bijwonen. "De rechtspraak is natuurlijk openbaar dus we komen niet uit in de kleine zalen", zegt Kronemeijer.


Even wennen


Het is nog even wennen om met andere apparatuur te werken maar rechter Dorothé Straver is blij met de extra ruimte. "Het is natuurlijk heel anders want we moesten hier naartoe met de toga's onder de arm en we moesten inloggen met de wifi die voor de zitting is aangelegd maar het gaat lukken denk ik", zegt ze.

De komende maanden worden er zittingen gehouden in het Provinciehuis. Het is nog niet duidelijk hoe lang de extra locatie nodig is.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -