Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Studenten fietsen heel Nederland door voor bestrijding hart- en vaatziekten

UTRECHT - Een groep van acht Utrechtse studenten heeft 50.000 euro opgehaald door wekenlang door Nederland te fietsen. Met het geld gaat het UMC Utrecht onderzoek doen naar hartfalen. Vandaag kregen de studenten een cheque met daarop het eindbedrag uitgereikt.

De acht fietsten afgelopen zomer in drieŽnhalve week ongeveer 2800 kilometer: van Utrecht naar Groningen en via Texel naar Zeeland. "De meesten van ons hadden nog nooit op een racefiets gezeten", zegt geneeskundestudent Daantje Gratama. "dus vanaf het moment dat we besloten deze sportieve uitdaging aan te gaan, zijn we fanatiek gaan trainen."

Eigenlijk zou de reis een stuk exotischer worden, ItaliŽ was aanvankelijk het einddoel. Maar vanwege de coronacrisis was het niet handig naar het buitenland te gaan.

De cheque is vandaag uitgereikt door hoogleraar cardiologie Folkert Asselbergs en arts-onderzoeker Arjan Sammani. "Naar schatting leven er ruim 230.000 mensen met hartfalen in Nederland", zegt Sammani. "Dagelijks sterven er gemiddeld 21 mensen aan hartfalen." Het UMC Utrecht wil het geld gebruiken om hartpatiŽnten beter te kunnen monitoren.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -