Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrechter (26) verdacht van fraude bij doorverkopen auto's

NIEUWEGEIN - Een 26-jarige man uit Utrecht is door de FIOD aangehouden voor fraude bij het doorverkopen van auto's. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en fraude met omzetbelasting. Drie andere mannen van 38, 43 en 52 jaar worden ook gezien als verdachte in het onderzoek, maar zij zitten niet vast.

De aangehouden Utrechter is eigenaar van een autobedrijf. De FIOD denkt dat hij bij het importeren van auto's uit een Europees land gebruikmaakte van een omzetbelastingregeling voor ondernemers. Bij het doorverkopen van de auto's bracht hij deze omzetbelasting wel in rekening, maar droeg dat niet af. Om de constructie te verbloemen zou hij katvangers en valse facturen gebruikt hebben.

Na een melding van de Belastingdienst werd een onderzoek naar de man gestart. Er wordt vermoed dat hij minstens 120.000 euro aan niet afgedragen omzetbelasting in eigen zak gestoken heeft.

De FIOD deed vanwege het onderzoek gisteren invallen bij bedrijfspanden in Nieuwegein en Utrecht. Bij het bedrijf in Nieuwegein werden meerdere auto's in beslag genomen. Ook bij woningen in Utrecht, Maarssen, Amsterdam, Koog aan de Zaan en IJmuiden vielen controleurs binnen, net als bij een garagebox in Zaandam. Er is onder meer administratie in beslag genomen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -