Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Zorgcentrum in Bunnik op slot na 16 coronabesmettingen: 'De ene bewoner is zieker dan de ander'

BUNNIK - Zorgcentrum Bunninchem in Bunnik is dicht. Er zijn zestien bewoners besmet met het coronavirus.

"De ene bewoner is zieker dan de ander. Het verschilt heel erg. Maar er zijn inderdaad mensen die er behoorlijk ziek van zijn", zegt regiomanager Michiel Moes van zorgorganisatie QuaRijn waar Bunninchem onder valt.


Verrassing


Hoewel het aantal besmettingen de laatste dagen enorm stijgt, kwam de uitbraak bij het zorgcentrum toch als een verrassing. Moes: "Dit is de eerste grote uitbraak, tijdens de eerste golf hadden we nauwelijks besmettingen. Het is vreselijk dat het gebeurd is en deze omvang heeft ons ook verrast."

Mede daarom wordt er nu uitgezocht hoe het virus zich zo heeft kunnen verspreiden: "Het is een ingewikkeld vraagstuk, maar we zijn het aan het bekijken. We konden gelukkig snel testen omdat we samen een testlijn hebben met het Diakonessenhuis. We hebben daardoor snel kunnen schakelen."

Volgens Moes heeft het Bunnikse zorgcentrum een druk weekend achter de rug en hij is enorm trots op zijn medewerkers. "Als we kijken hoe professioneel we het hebben opgepakt, dan heb ik heel veel respect voor onze medewerkers. Het is niet niks en we doen het maximale."


Geen bezoek


Het zorgcentrum overwoog om nog één bezoeker per persoon per dag toe te laten, maar de GGD adviseerde echt om alle bezoek te weren. Net als tijdens de eerste golf zijn de deuren van Bunninchem nu dus dicht.

Burgemeester Van Bennekom van Bunnik is ook op de hoogte van de uitbraak en wenst via Twitter alle betrokkenen veel sterkte toe.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -