Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Gecamoufleerde en schietende soldaten gespot op de Leusderheide

1/2
AMERSFOORT - De kogels vliegen je deze dagen om de oren op de Leusderheide, of tenminste: daar moet het op lijken. Want de Nederlandse landmacht is deze week begonnen aan de militaire oefening Zebra Sword. Die dient als voorbereiding op grootschalige gevechtsoperaties en dus rennen zo'n 4000 militairen bepakt en bezakt rond in de buurt van Amersfoort.

Burgers zullen de soldaten als het goed is niet snel tegen het lijf lopen. "Wij proberen dingen te zien, zonder zelf gezien te worden", licht een woordvoerder van de Koninklijke Landmacht toe. "Als de militairen hun werk goed doen, zijn ze zo gecamoufleerd dat je ze niet opmerkt."

Schietende soldaten en pantservoertuigen op LeusderheideNiet kletsen


Mocht je de komende tijd toch een militair zien dan is het vooral niet de bedoeling dat je een praatje gaat maken. "Normaal staan we daar zeker voor open. Maar vanwege het coronavirus willen we burgers vragen zo min mogelijk contact te maken met de militairen."

Zebra Sword duurt tot 11 november. De oefening zou in Duitsland plaatsvinden, maar is vanwege het coronavirus verplaatst naar Nederland.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -