Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Ontwikkelaar vraagt meer huur voor Merwedekanaalzone dan afgesproken, gemeente 'onaangenaam verrast'

UTRECHT - Het Utrechtse stadsbestuur is onaangenaam verrast vanwege de aangekondigde huurprijzen van 167 appartementen in de Merwedekanaalzone. Die tarieven liggen zo'n 15 procent hoger dan in 2016 is afgesproken met ontwikkelaar KondorWessels Projecten (KWP), schrijft het stadsbestuur in een brief aan de gemeenteraad. Op basis van de gebruikelijke stijging had dit niet meer moeten zijn dan ruim 7 procent.

Voordat woningen worden opgeleverd, laat een belegger weten welke huurprijs er wordt gevraagd. "Het heeft ons onaangenaam verrast dat KWP ons heeft laten weten zich niet gebonden te voelen aan de destijds gecommuniceerde huurprijzen voor blok A en B. KWP geeft aan de afspraken daarom niet te hebben gecommuniceerd met de nieuwe belegger die hij begin 2017 heeft gecontracteerd. De belegger (RW Utrecht BV, red.) voelt zich daarom vrij om zelf het huurprijsniveau te bepalen."

De eerste appartementen worden begin volgend jaar al opgeleverd, maar nu blijkt dat de ontwikkelaar dus afwijkt van de afgesproken huurprijzen. Het goedkoopste appartement staat te huur voor 850 euro. KWP zou de gemeente hebben laten weten "zich niet gebonden te voelen aan de destijds gecommuniceerde huurprijzen voor blok A en B".


Gesprekken


Het stadsbestuur laat weten 'grote betekenis' te geven aan de afspraken uit 2016 omdat de gemeente meer betaalbare woningen in de stad wil. "We hebben KWP daar dan ook nadrukkelijk op aangesproken. Meerdere gesprekken hebben echter niet tot andere inzichten geleid."

Inmiddels zijn er meerdere gesprekken gevoerd met KWP, maar tot nu toe zonder succes. De gemeente beraadt zich dan ook op vervolgstappen. "In eerste instantie zal dat in ieder geval een bestuurlijk overleg met de directie van KWP zijn", besluit het stadsbestuur.

In een reactie laat een woordvoerder van VolkerWessels (het moederbedrijf van KondorWessels Projecten) weten dat het bedrijf zich wel degelijk aan de afspraken met de gemeente houdt. Andere vragen wil het bouwbedrijf niet beantwoorden.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -