Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrechts bureau helpt jongeren bij studiekeuze: 'Nu weinig ruimte om de wereld te ontdekken'

1/2
UTRECHT - Het kiezen van een vervolgopleiding kan lastig zijn in tijden van corona: open dagen zijn er alleen online en jongeren hebben weinig ruimte om zich te ontplooien. Dat maakt het denken over je toekomst er niet makkelijker op, ziet ook het Utrechtse studiekeuzebureau 'Kiezen doe je zo'. Tijdens deze herfstvakantie proberen de coaches van het bureau de twijfelaars te helpen.

Volgens studiekeuzecoach Ciska Heuvelman is het voor jongeren in deze tijd lastiger geworden om een vervolgopleiding te kiezen. "Het is minder concreet en ze vinden het veel moeilijker om daar stappen in te zetten. Er zijn natuurlijk wel open dagen, maar die zijn allemaal online. Ze doen nu dus minder ervaring op en het is minder stimulerend. Dus het gebeurt heel vaak dat ze zeggen: laat maar zitten."

Voor jongeren is deze tijd Řberhaupt lastig. "Ze hebben er veel moeite mee dat ze veel online onderwijs krijgen. Ze zitten thuis, hebben geen bijbaantje en er is weinig ruimte om de wereld te ontdekken. Dat is heel lastig voor ze. Er is ook weinig stimulans van buitenaf. Ze hebben dan echt wel externe begeleiding nodig van mensen die met ze meedenken, die positief zijn en die er energie in brengen."


Samenkomst


Tijdens de studiekeuzeweek die Heuvelman organiseert, komen jongeren die nog niet gekozen hebben samen. "Tijdens de week zijn we bezig met vragen als: wie ben je, wat vind je leuk? We hebben daar allerlei leuke oefeningen voor om ze inzicht te geven en dat helpt hen om naar de toekomst te kijken. Als ze zichzelf leren kennen, kun je ook veel makkelijker de link naar studies maken en dan krijgen ze zelfvertrouwen."

De jongeren komen in kleine groepen bij elkaar. Het fysieke contact vindt Heuvelman belangrijk. "Dan kunnen ze elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen, want daar kunnen ze heel veel van leren. We doen alles wel heel erg coronaproof, dus we gebruiken mondkapjes en houden afstand."

De week start vanochtend om 10.00 uur.

Studiekeuzecoach Ciska Heuvelman over studenten in coronatijd een vervolgopleiding kunnen kiezen


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -