Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Coronasnelteststraten in opmars, gesprekken met festival-industrie

1/2
UTRECHT - Sneltestlocaties voor mensen die willen weten of ze corona hebben schieten als paddenstoelen uit de grond. Vandaag opende zo'n testlocatie in Amersfoort, maandag in Wilnis en gisteren in Baarn. In Maarssen opende vorige week al een sneltestlocatie, daar komt er volgende week nog een bij.

Verslaggever Peter Huting liet zelf een sneltest doen.


Door de drukte duurt het op gewone testlocaties lang voor je een afspraak hebt en dan is het nog maar de vraag of je de uitslag op tijd krijgt. De behoefte aan tests waarbij je de uitslag binnen een uur - en soms zelfs een kwartier hebt, neemt daardoor toe.

Bij die sneltestlocatie in Baarn gebruiken ze een test van de Amerikaanse farmaceut Abbot. Het UMC Utrecht onderzocht de afgelopen tijd hoe goed die test werkt. Vorige week heeft het UMC laten weten dat de test nauwkeurig genoeg is.

De testen zijn behoorlijk aan de prijs, zo'n honderd euro per keer, en worden nu vooral gedaan door bedrijven. David van Hartskamp verwacht dat dit alleen maar toe zal nemen, zeker bij bedrijven die nu al langer stilliggen, zoals festivalorganisatoren. "Ik spreek volgende week met een van de grote dance-eventbureau's van Nederland. Als er volgend jaar weer evenementen mogelijk zijn, dan zal dat sowieso met sneltesten moeten, daar hebben we nu al gesprekken over."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -