Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Teun Toebes maakt video's vanuit verzorgingshuis en wint Young Talent Award

1/3
UTRECHT - De 21-jarige Teun Toebes won vandaag de Cinekid Zapp Young Talent Award. De prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt aan de meest onderscheidende mediamaker onder de 21 jaar. Teun geeft met zijn video's een uniek kijkje in het verzorgingshuis waar hij woont. Hij is tijdens de coronacrisis in het verzorgingshuis ingetrokken om mensen met dementie te ondersteunen.

 Teun Toebes met zijn prijs. Teun Toebes met zijn prijs. | Foto: NPO Zapp

Zijn huisgenoten zijn soms wel zeventig jaar ouder dan Teun maar ze kunnen goed met elkaar overweg. "De mooiste momenten zijn als een huisgenoot 's avonds bij mij komt om te vragen of ik even naar haar verhaal wil luisteren. Soms ben je dan een paar uur verder", zegt hij lachend.

Teun is opgeleid als verpleegkundige en studeert in Utrecht. Tijdens de coronacrisis werkte hij als verpleegkundige en hij vond dat de stem van mensen met dementie onvoldoende wordt gehoord. Dat wil hij veranderen met zijn Youtubekanaal sTeun en Toeverlaat. Teun ligt toe: "Ik vind het belangrijk om mensen te laten zien dat mensen met dementie nog heel veel kunnen. En ik richt me specifiek tot jongeren om hen te laten beseffen dat de basis waar we als samenleving op voortbouwen is gelegd door onder andere mijn huisgenoten."

Teun deelt lief en leed mijn zijn medebewoners.Cinekid Zapp Young Talent Award


De jury is onder de indruk van de maatschappelijke thema's die voorbij komen in Teun zijn video's. Er kwamen ruim veertienhonderd uitzendingen binnen maar de jury was het al snel eens over de winnaar. Jurylid Janouk Kelderman zegt: "Er zijn zoveel YouTubers en influencers die mooie content maken, maar er zijn er heel erg weinig die zich richten op een belangrijk maatschappelijk onderwerp. Teun doet dat met zijn video's op onnavolgbare wijze."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -