Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Bus van grafkistenmaker Radboud gestolen: 'Ik moest net een overledene ophalen'

UTRECHT - De grijze Volkswagen Transporter van de Utrechtse grafkistenmaker Radboud Spruit is gestolen. De bus stond geparkeerd bij zijn werkplaats bij het Griftpark. Toen Spruit daar vanochtend aankwam, bleek hij er niet meer te staan.

"Voor mij is die bus heel erg belangrijk." Spruit is grafkistenmaker en verzorgt sociale uitvaarten. "Dat zijn uitvaarten voor mensen die helemaal geen geld hebben, dak- en thuislozen." Hij bezorgt zijn kisten in de bus en vervoert er ook overledenen mee.


Spruit ontdekte de verdwijning vanochtend, toen hij naar zijn werkplaats bij het Griftpark fietste. "Dan ga je nog tien keer over de parkeerplaats fietsen, of hij toch nog ergens anders staat. Maar dat stond hij niet." Een kwartier later werd Spruit gebeld, of hij ergens een overledene kon ophalen. "Maar ja, dat gaat niet zonder bus", constateert de grafkistenmaker.

De politie wist Spruit tijdens zijn aangifte te vertellen dat zo'n 10 procent van de gestolen auto's wordt teruggevonden. Weinig hoopgevend, concludeert de ondernemer. "Maar ik ben ZZP'er en die zijn gewend om voor zichzelf te zorgen, dus ik weet zeker dat het wel weer goed komt, maar voor nu is het heel erg vervelend."

De bestelbus is ontzettend belangrijk voor Spruit. "Ik moet mijn kisten bezorgen, ik bezorg in heel Nederland. Daar moet ik snel een oplossing voor vinden."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -