Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

OM eist celstraffen en boetes tegen krakers Burgemeester Reigerstraat Utrecht

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie eist celstraffen en boetes voor het kraken van enkele panden op de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht. Voor het OM staat vast dat in ieder geval vijftien verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan "kraken in vereniging".

Voor acht verdachten met een blanco strafblad is een boete van 500 euro geist of 10 dagen vervangende hechtenis. De zeven andere verdachten, die al wel een soortgelijk delict op hun kerfstok hebben, moeten volgens het OM tien dagen de cel in, met aftrek van het voorarrest.


Vrijspraak


Bij de ontruimingsactie op 1 oktober vorig jaar werden in totaal 21 mensen gearresteerd. Voor zes van deze verdachten is vrijspraak gevraagd. Zij zijn vr het pand aangehouden en het OM ziet niet voldoende bewijs in het dossier om hen te laten veroordelen.

De panden zijn vorig jaar op last van de officier van justitie ontruimd. Dezelfde panden zijn eerder ook al eens gekraakt. De eigenaar wil er een appartementencomplex van maken, maar de gemeente staat daarbij op de rem, onder meer omdat er natuur voor zou moeten wijken.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -