Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

'Instorten kelderplafond had andere oorzaak dan verkeer Kromme Nieuwegracht'

UTRECHT - Het instorten van een plafond van een kelder aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht heeft niets te maken met het verkeer dat over de gracht rijdt. Dat zegt wethouder Wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks) op vragen van de VVD. Het plafond blijkt een oude stuclaag te zijn, die loskwam door een verschil in stijfheid van de fundering van de kluismuur en de naastgelegen brug.

In een van de werfkelders aan de Kromme Nieuwegracht kwam deze week een deel van het plafond naar beneden, vlak nadat de gracht weer was opengesteld voor autoverkeer. De bewoner deed een oproep om het verkeer definitief van de gracht te weren.

Wethouder Diepeveen ontkent dat het autoverkeer de oorzaak was. Diverse inspecteurs zijn in de kelder gaan kijken. Ook is er een zogenoemde scheurmeter en zijn foto's bestudeerd die eerder gemaakt zijn.

De bestaande scheuren blijken veroorzaakt door een verschil in stijfheid van de fundering van de naastgelegen brug. Diepeveen: "Die brug is gefundeerd op palen, terwijl de kluismuur en de boog van de kelder zijn gefundeerd op staal."

Volgens de wethouder is de situatie ter plaatse niet onveilig, en is er geen reden om de gracht opnieuw af te sluiten voor verkeer.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -