Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Opstoppingen en boze automobilisten bij parkeergarage door werkzaamheden Catharijnesingel

1/2
UTRECHT - Meerdere mensen die vandaag de binnenstad van Utrecht bezoeken met de auto klagen over een grote "verkeerschaos". Aanleiding zijn de werkzaamheden aan de Catharijnesingel. Volgens de automobilisten worden ze door verkeersleiders omgeleid naar parkeergarage P5, om vervolgens geld te moeten betalen om er weer uit te kunnen.

De gemeente laat weten dat hun verkeersleiders niets te verwijten valt. "Het gaat niet om een officiŽle omleidingsroute. Automobilisten hebben zelf geprobeerd een andere weg te zoeken en zijn op die manier vast komen te zitten", vertelt een woordvoerder.


Werkzaamheden Catharijnesingel


Dit weekend wordt er gewerkt aan de kruising van de Catharijnesingel met het Vredenburgviaduct. Op het kruispunt komt nieuw asfalt en er wordt wegbelijning aangebracht.

Eerder gaf de gemeente al aan dat automobilisten vanuit de richting van de Amsterdamsestraatweg naar Ledig Erf en andersom moeten omrijden, vanaf de Amsterdamsestraatweg via de Daalsetunnel om het stationsgebied heen of vanaf Ledig Erf via de Vondellaan en de Balijelaan.


Opstoppingen


Eťn van de automobilisten vertelt dat verkeer dat op de Catharijnesingel vast komt te staan bijna automatisch de parkeergarage ingeleid wordt door verkeersleiders en dat een andere route door hekken niet mogelijk is. Dat zou zorgen voor veel opstoppingen en boze automobilisten die daar niet willen zijn. In een video die een andere aanwezige heeft opgestuurd blijkt de parkeergarage inderdaad vol te staan met automobilisten die de garage weer willen verlaten.

Saillant detail is dat dat niet zomaar kan: de automobilisten zouden eerst moeten betalen doordat ze de garage weer kunnen verlaten. "Het kost 50 cent per 7 minuten, maar voordat je hebt uitgevogeld wat er aan de hand is, ben je weer 2 of 3 euro verder", aldus een aanwezige. "Ik heb uiteindelijk toch maar betaald om weg te komen. Er stonden rond de 15 ŗ 20 auto's toen ik er was."

Meerdere automobilisten willen de parkeergarage zo snel mogelijk weer verlaten.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -