Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Jasmin Ann uit Soest zingt nummer over pesten: 'Hoop dat ze beseffen hoe erg het is'

1/2
SOEST - Het is de Week Tegen Pesten. Een week waarin we het aanpakken van pesten centraal staat. Zangeres Jasmin Ann (20) uit Soest doet dat door haar nummer uit te brengen over pesten. Zo hoopt ze anderen te laten zien dat je pesten kunt overwinnen.

Ruim de helft van de kinderen tussen 9 tot 13 jaar zijn of worden gepest. Jasmin weet hoe dat is. "Toen ik op de basisschool zat zei een lerares tegen mij en mijn ouders dat er niets van mij terecht zou komen", vertelt de zangeres. Hierdoor werd Jasmin het buitenbeentje van de klas.


Impact


Jasmin werd heel onzeker door het pesten. "Je denkt dat het aan jezelf ligt", legt ze uit. "Dat je anders bent, terwijl dat helemaal niet zo is." Als meisje werd ze hierdoor dood ongelukkig. "Ik groeide ook gewoon niet meer. Ik stond twee jaar stil qua lichamelijke groei."

Jasmin Ann zingt over haar pestverleden om anderen te helpen.


Nadat Jasmin van school veranderde werd haar leven direct beter. Inmiddels durft ze zich aan iedereen te laten zien. Vorig jaar deed ze mee aan talentenjacht The Voice en vandaag komt haar eigen nummer uit.


Muziek


De zangeres hoopt dat haar muziek en de bijbehorende video anderen kan helpen. "Het liedje gaat over de kracht in jezelf vinden, ook al proberen mensen je naar beneden te halen", legt Jasmin uit. "Nu kijk ik er positief op terug. Hoe gek dat ook klinkt. Ik ben er sterker door geworden."

"Ik hoop dat ik mensen die gepest worden kan inspireren met mijn verhaal", vertelt Jasmin. "Maar ik hoop dat ook de pesters zullen kijken. Vaak zijn pesters zelf heel onzeker. Ik hoop dat ze beseffen hoe erg pesten is en er mee stoppen."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -