Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

OM eist 8 jaar cel tegen Peter P. om 'zeilbootmoord'

UTRECHT - Het OM acht Utrechter Peter P. schuldig aan de dood van zijn vrouw en eist daarom acht jaar cel tegen hem. Volgens de aanklager is het bewezen dat de 65-jarige man Durdana Bruijn om het leven bracht op een zeilboot in Colombia.

"Mensen doen vreemde dingen", zegt het OM. "Ook uit het niets." Een motief voor de moord in 2015 is nooit gevonden. Er waren geen aanwijzingen dat P. en zijn vrouw ruzie hadden. Maar toch is het OM ervan overtuigd dat hij zijn vrouw wurgde. "Onderhuids kan iets hebben gespeeld", zegt de officier.

Peter P. ontkent dat hij schuldig is aan de dood van zijn destijds 54-jarige vrouw, met wie hij al enkele jaren op wereldreis was. Hij zegt dat ze zijn overvallen op de zeilboot en dat de dieven zijn vrouw hebben gedood. Het OM noemt dat verhaal niet aannemelijk.


Aanwijzingen


Er zijn namelijk verdachte zoektermen gevonden op de computer van P. Hij typte onder meer 'blauwe plek en 'gevallen' in. Ook zou hij vreemde verklaringen hebben gegeven over eventuele verwondingen die hij opliep tijdens de vermeende overval. Tot slot zou een getuige hebben gehoord dat Peter en Durdana ruzie hadden op de boot, kort voor ze overleed.


Zoon Peter en Durdana


De zoon van het stel kwam vandaag ook aan het woord in de Utrechtse rechtbank. Hij stond stil bij het overlijden van zijn moeder Ún nam het op voor zijn vader. "Mijn vader is onschuldig", zei hij.

Volgens de zoon hebben de Colombiaanse autoriteiten van begin af aan zijn vader onterecht als schuldige aangewezen. Ook zou het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn familie in de kou hebben laten staan.

P. komt oorspronkelijk uit het Overijsselse Heino. Tegenwoordig woont hij in Utrecht. De rechter doet op een later moment uitspraak in de zaak.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -