Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Provinciebestuurder durft nog niet exact te zeggen wanneer tram weer gaat rijden

1/2
UTRECHT/NIEUWEGEIN - Gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie durft nog niet te zeggen wanneer de tram van Utrecht naar Nieuwegein en IJsselstein weer gaat rijden. Gisteren werd bekend dat de provincie een blunder heeft gemaakt bij de vergunningsaanvraag en dat passagiers op dit traject voorlopig dus de bus moeten pakken.

Het plan was dat de tram na een uitgebreide renovatie deze zomer binnenkort weer zou gaan rijden. Dat gaat niet gebeuren. De provincie had een vergunning voor een renovatie van de trambaan ingediend maar dit moest een nieuwbouwvergunning zijn. Ook de veiligheidspapieren waren niet in orde. De hele aanvraag moet nu opnieuw worden ingediend.

Gedeputeerde Arne Schaddelee erkende vanochtend op Radio M Utrecht dat de provincie fout zat. "Deze blunders rond de vergunningsaanvraag zijn slecht uit te leggen en ik vind dat naar de reizigers toe een heel slecht verhaal, maar ook naar winkeliers die langs de lijn zitten en die voor een deel afhankelijk zijn van goedwerkend ov."

Gedeputeerde Schaddelee over proviniceblunder met tram


De provinciebestuurder durfde geen uitspraken te doen over wanneer de tram weer kan gaan rijden. Daar was het volgens hem nog te vroeg voor. "Het is heel verleidelijk om daar nu een aantal maanden voor te gaan noemen en daar exacter in te gaan worden, maar ik heb daar zelf te weinig houvast voor om dat te zeggen."


De provincie gaat vooralsnog in een 'nieuwe, geactualiseerde planning' uit van een vertraging van enkele maanden.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -