Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Politie onderzoekt drie branden in De Bilt in nacht voor boerenprotest

1/2
DE BILT - De politie onderzoekt twee branden in de buurt van het gemeentehuis van De Bilt en een derde brand bij een tekstkar op de Biltse Rading. Bij alle drie de branden is er een vermoeden van brandstichting.

De branden vonden plaats in de nacht van dinsdag op woensdag, de nacht voor het boerenprotest in De Bilt. Volgens de politie is het nog niet duidelijk of er een relatie is tussen de demonstratie en de branden.

Rond 01.30 uur werd de eerste brand gemeld, achter het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid in Bilthoven. Een halfuur later kwam er melding van een tweede brand, bij een voormalige kwekerij op een gemeenteterrein aan de achterzijde van het gemeentehuis. Om 02.20 uur 's nachts stond tot slot ook nog een tekstkar in brand op de Biltse Rading.

De eerste brand aan de Soestdijkseweg Zuid in De Bilt.


Volgens de politie is het "heel goed mogelijk dat mensen iets gezien hebben" van de mogelijke brandstichtingen. "Het vond dan wel 's nachts plaats, maar het zijn in twee gevallen locaties die vanaf de openbare weg goed zichtbaar zijn."

Ook is het volgens de politie mogelijk dat er over de brandstichtingen gepraat is. De politie vraagt iedereen die meer weet, zich te melden. Dat kan via 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht, besteedt komende zaterdag aandacht aan de branden.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -