Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

'Hé schatje!' Bijna de helft van de Utrechters werd vorig jaar geïntimideerd op straat

UTRECHT - Nastaren, naroepen of beledigende opmerkingen: 46 procent van de Utrechters kreeg er vorig jaar mee te maken. Dat blijkt uit een onderzoek van de gemeente Utrecht naar straatintimidatie.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid wil seksuele straatintimidatie opnemen in een landelijke wet. De gemeente Utrecht wilde daarom meer inzicht krijgen in de omvang en verschillende vormen van de intimidatie.

Van de ondervraagden werd 29 procent nagestaard en 17 procent werd weleens nageroepen met vervelende opmerkingen. 13 procent werd nagefloten. Vooral vrouwen (57 procent) en jongeren (67 procent) hebben te maken met straatintimidatie. In tweederde van de gevallen zijn de daders jongens van rond de 20 jaar.

De gemeente benadrukt dat straatintimidatie subjectief is. Wat de een intimiderend vindt, doet de anders niks.


Eigen wijk


Meer dan de helft van de slachtoffers geeft aan in de eigen wijk te zijn lastig gevallen. Ook de binnenstad, de Kanaalstraat, de Amsterdamsestraatweg en de winkelcentra in Overvecht en Kanaleneiland worden genoemd als plekken waar vaak ge´ntimideerd wordt.

De gemeente gaat de resultaten van het onderzoek bespreken met partijen die betrokken zijn met de aanpak van straatintimidatie. Met hen zal een plan van aanpak worden gemaakt dat gericht zal zijn op preventie.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -