Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Huizenmarkt nauwelijks geraakt door corona, Woerden zelfs flink in de lift

PROVINCIE UTRECHT - De huizenmarkt in Woerden is ondanks de coronacrisis sterk gegroeid. Het aantal verkopen van huizen is in Woerden en omgeving het afgelopen kwartaal met bijna 24 procent gestegen, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde verkoopprijs steeg met ruim 11 procent.

Woerden en omgeving is daarmee de uitschieter in de regio. De prijzen stegen overal, maar alleen in Woerden meer dan tien procent. Maar in andere delen van de provincie was de groei beduidend minder. In Utrecht en omgeving nog geen procent.
[Localfocus:https://localfocuswidgets.net/5f06dfee36ee3]
Makelaarsvereniging NVM in Nieuwegein concludeert dat de woningmarkt landelijk bijna geen last heeft gehad van de coronacrisis. Het tweede kwartaal viel volledig in coronatijd, maar er werden relatief zelfs meer woningen boven de vraagprijs verkocht dan ooit tevoren. Het wordt wel steeds moeilijker om aan een huis te komen. Het aantal huizen dat te koop stond daalde afgelopen kwartaal verder.

Dat er relatief weinig huizen te koop staan, noemden de makelaars eerder al zorgelijk. Dit hangt samen met het grote tekort aan nieuwbouwwoningen. Berekeningen van de overheid tonen aan dat er jaarlijks eigenlijk zo'n 90.000 woningen bij moeten komen. In de praktijk merken makelaars dat bouw- en vergunningsprocedures te lang duren.

Het feit dat kopers nog altijd bereid zijn om veel meer te bieden dan de vraagprijs, is voor NVM-voorzitter Onno Hoes reden om aan te nemen dat consumenten toch vertrouwen houden in de veerkracht van de economie.

Mogelijk gaan de huizenprijzen komende jaren wel dalen als gevolg van de coronacrisis. De Nederlandsche Bank (DNB) stelde vorige maand dat de impact van de virusuitbraak op de woningmarkt nu nog beperkt lijkt, maar aan een lichte prijsdaling valt waarschijnlijk toch niet te ontkomen. De omslag op de woningmarkt zou pas in de loop van de tweede helft van dit jaar plaatsvinden.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -