Geen gevolgen voor Utrechts openbaar vervoer na 'vals spel' Keolis bij andere provincies

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De provincie ziet geen reden om onderzoek te doen bij de Utrechtse aanbesteding van streekvervoer door Keolis, het moederbedrijf van Syntus. Dat zegt de gedeputeerde Arne Schaddelee naar aanleiding van mondelinge vragen van de SP.
Statenlid Andrea Poppe maakte zich zorgen over het voorgenomen besluit van de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland om een streep te zetten door de concessie. Uit onderzoek van nieuwsplatform Follow The Money blijkt dat er gesjoemeld is bij de concessie van streekvervoer in de IJssel-Vecht-regio. Uit eigen onderzoek van de drie provincies blijkt dat daar inderdaad bewust informatie is achtergehouden en er sprake was van vals spel bij de aanbesteding.
"Ik kan u zeggen dat wij de concessievoorwaarden altijd controleren", aldus Schaddelee. Hij benadrukt dat Utrecht geen partij is in deze concessie en ziet geen reden om daarom extra onderzoek te doen naar aanleiding van de onrechtmatigheden bij de buren. De provincie Utrecht wordt volgens hem goed geïnformeerd door de directeur van Keolis Nederland.