Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Voorman Nederland in Opstand aangehouden voor bedreigen burgemeester Van Zanen

UTRECHT - De voorman van actiegroep Nederland in Opstand, Tinus Koops, is vandaag aangehouden. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij Jan van Zanen heeft bedreigd. Koops zou een paar weken geleden in een video hebben gezegd dat de voormalig burgemeester van Utrecht 'een baksteen in zijn nek zou krijgen'.

De arrestatie van de actievoerder was vanmiddag te volgen via een livestream op Facebook. Volgens de vriendin van Koops is de uitspraak te letterlijk genomen. "Hij heeft niet gezegd: 'we moeten een baksteen gooien of ik ga een baksteen gooien'. Het is altijd goed gegaan tussen Van Zanen en Tinus. Dikke vrienden waren ze vroeger. Dit was gewoon een momentopname", zei ze op Facebook.

Inmiddels staat Koops weer op vrije voeten. Hij heeft een dagvaarding gekregen en moet naar eigen zeggen op 6 november voor de rechter verschijnen. In onderstaande video laat hij weten het hier niet mee eens te zijn.
Demonstratie


Een demonstratie van Nederland in Opstand tegen de coronamaatregelen werd vorige week door de gemeente Utrecht verboden. Volgens de gemeente waren er concrete signalen dat een aanzienlijke groep het protest wilde misbruiken om te rellen.

Toen de demonstratie afgelopen zaterdag toch plaatsvond in park Oog in Al, maakte de politie hier een einde aan.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -