Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrechtse boeren protesteren op verschillende plekken tegen veevoerbeleid

1/4
VEENENDAAL - Utrechtse boeren hebben vanavond op verschillende plekken geprotesteerd tegen het veevoerbeleid van minister Schouten. In Veenendaal, Woerden en Utrecht hebben ze van zich laten horen.

Boeren moeten het eiwitgehalte in het veevoer verlagen om zo de stikstofuitstoot te verlagen, maar volgens de agrariŰrs is dat niet goed voor de dieren. Een vijftigtal boeren is daarom naar de Utrechtse Jaarbeurs gegaan, waar vanavond het lijsttrekkersdebat van het CDA plaatsvond. Een delegatie van de boeren is in gesprek gegaan met vicepremier Hugo de Jonge, staatssecretaris Mona Keijzer en Kamerlid Pieter Omtzigt.

Onder de betogers zijn ook aanhangers van actiegroep Farmers Defence Force. Wat ze precies willen van de kandidaat-lijsttrekkers was niet direct duidelijk. Het CDA is van oudsher een partij met veel aanhang op het platteland.
Blokkade


Bij het distributiecentrum van Jumbo in Woerden is rond 20.30 uur de ingang geblokkeerd; er staan enkele tientallen trekkers. De boeren hebben een doorgang gemaakt zodat het personeel wel het terrein kan verlaten maar niet kan opkomen. Ook enkele vrachtwagens staan in de rij om het terrein op te komen.

 Protesterende boeren in Woerden. Protesterende boeren in Woerden. | Foto: 112mediautrecht

Eerder op de avond zijn boeren in Veenendaal met hun landbouwvoertuigen naar het politiebureau gereden om aangifte te doen tegen minister Schouten vanwege dierenmishandeling. Er stonden enkele tientallen trekkers bij het politiebureau aan de Boompjesgoed.

Ook op de Vleutenseweg in Utrecht reden protesterende boeren rond met hun trekkers.

 Protesterende boeren in Utrecht. Protesterende boeren in Utrecht. | Foto: Ingezonden foto.

 Protesterende boeren rijden richting de Utrechtse binnenstad. Protesterende boeren rijden richting de Utrechtse binnenstad. | Foto: RTV Utrecht / Carmen Nelissen


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -