Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Ook boerenprotest bij distributiecentrum Jumbo in Woerden

WOERDEN - Boeren hebben gisteravond op verschillende plaatsen in het land actie gevoerd vanwege het veevoederbeleid van het kabinet om de stikstof aan te pakken. Zo kwamen enkele tientallen boeren naar Woerden om een statement te maken bij het distributiecentrum van supermarkt Jumbo.

De aanwezige actievoerders lieten de ingang vrij, zodat medewerkers het terrein op en af konden. Volgens de politie verliep de actie gemoedelijk, vandaar dat er niet werd ingegrepen.

Elders in het land waren ook protesten. Zo waren er gisteravond acties in Friesland, Drenthe en Groningen. Bij Heerenveen reed een grote groep trekkers een tijd op de A7. De groep bezette korte tijd het distributiecentrum van winkelketen Lidl in Heerenveen. Op de A28 bij Hoogeveen voerden boeren met hun tractoren actie. Het hoofdkantoor van de Jumbo in Veghel (Noord-Brabant) werd ook bezet.

Volgens initiatiefnemer Farmers Defence Forse worden de acties spontaan georganiseerd. "De boeren zijn schijtziek van Den Haag", aldus de woordvoerster. "Ze zijn niet meer te controleren".


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -