Na Japan wil zanger Tim Treffers vooral Nederland inpakken met zijn popjazzmuziek

Zanger Tim Treffers.
Zanger Tim Treffers. © RTV Utrecht
UTRECHT - Zanger Tim Treffers vertelt bijna wekelijks op feestjes en in de kroeg over zijn bijzondere carrière. Hij is 'Big in Japan'. De Utrechter brengt via een Japans platenlabel zijn jazz- en popachtige muziek uit. Hij doet daar promotie en is er in 2018 ook op tournee geweest. Maar nu probeert hij ook meer voet aan de grond te krijgen in Nederland.
Treffers kwam dit jaar met zijn nieuwe cd Young and Determined. Volgens hem was de coronatijd niet de ideale tijd om een plaat uit te brengen. "Ik zou ook optreden bij de opening van de Olympische Spelen in Japan. Maar ja, dat gaat dus allemaal niet door. En dus mijn tournee ook niet," zo vertelt de zanger vanuit zijn appartement op de Croeselaan in Utrecht.
Tim heeft zijn eerdere ervaringen in Japan verwerkt op zijn nieuwe cd. "Zo gaat Osaka Moon over toen ik met m'n ouders in Osaka na een optreden naar buiten liep en de grootste maan zag die ik ooit heb gezien. En het gaat over een relatie in die tijd waar ik mee stopte. Deze twee twee gegevens zitten in dat nummer verwerkt."
Tim wil niet alleen zijn publiek in Japan, maar juist ook in Nederland verder uitbreiden. "Ik denk dat we op deze cd een goeie mix hebben gevonden van wat men in Japan aan mij leuk vindt en wat het Nederlandse publiek leuk vindt."
Dit verhaal komt uit het programma Route C. Route C is het nieuwe cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half negen 's ochtends en het programma wordt daarna ieder uur herhaald.