Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Badhu verkocht, nieuw restaurant in voormalig badhuis in Utrecht

1/2
UTRECHT - Restaurant Badhu in Utrecht, gevestigd in het voormalige volksbadhuis aan het Willem van Noortplein, sluit na twaalf jaar de deuren. Op 22 juli kunnen gasten er voor het laatst terecht.

Danny Knijff en zijn levenspartner Leonie Oostveen hebben hun zaak verkocht en richten zich voorlopig op hun andere restaurant, LE:EN op Rotsoord. Ze sluiten niet uit dat ze in de toekomst weer een tweede zaak openen.

"De verkoop van Badhu is niet gedwongen en heeft ook niet met de coronacrisis te maken. We kregen een goed bod. Dit kwam toevallig op ons pad. We hadden de zaak zelfs net nog opgeknapt", vertelt Knijff.

De naam van de koper houdt hij liever voor zich. Volgens Knijff is het geen bekende horeca-ondernemer in de stad. "Het is wel iemand die een voorliefde heeft voor horeca in bijzondere panden. Er zit dus straks weer gewoon een restaurant aan het Van Noortplein. En net als nu worden er hotelkamers boven de zaak verhuurd."

Badhu opende in 2008 de deuren. Op de kaart staan Arabisch getinte fusion-gerechten. Badhu had daarnaast enkele hotelkamers. Het oude badhuis uit 1927 is een ontwerp van architect Petrus Johannes Houtzagers. Buurtbewoners konden zich hier vroeger wassen.

 Het voormalige badhuis in 1927. Het voormalige badhuis in 1927. | Foto: Het Utrechts Archief


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -