Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Extreem lange rijen voor bibliotheek op de Neude om een studieplek te vinden

1/2
UTRECHT - Wie 's ochtends langs de Neude komt, zal een rij van tientallen meters zien staan voor de ingang van de bibliotheek. In de rij staan voornamelijk studenten, die allemaal hopen één van de honderd studieplekken te bemachtigen in het onlangs geopende gebouw. Van 'hier kan ik me concentreren' tot 'thuis heb ik geen airco'.

Vanwege de coronacrisis is de universiteitsbibliotheek gesloten, het tekort aan studieplekken in de stad is daarom groot. Voor de studenten zit er dus niet anders op dan 's ochtends vroeg in de rij te gaan staan, want de tentamens gaan gewoon door.

Lange rijen voor bibliotheek op de Neude voor studieplek


GEHEIM

"Eerst was het nog een beetje een geheimpje", lacht een studente, "maar nu moet je er echt ruim van tevoren staan als je een plekje wilt vinden. Zolang de universiteitsbibliotheek nog niet open is moeten we wel, want er moet toch gestudeerd worden."

NIET THUIS STUDEREN

Thuis studeren is voor de meeste studenten ook geen optie, om verschillende redenen. Een student bestuurskunde vertelt: "Ik merk dat thuis alle dagen in elkaar overlopen. Die sociale controle die je hier vindt, heb ik wel echt nodig om me te kunnen focussen en te doen wat ik moet doen."

Daarnaast noemen de studenten de aanwezigheid van huisgenoten en geluidsoverlast als reden om vroeg uit bed te gaan. "En thuis is het gewoon veel te warm."

En de niet studeerders? Een meneer wilde graag het gerenoveerde pand bekijken en had een rondleiding geboekt. Dus ook hij staat in de lange lange rij.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -