Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

NVM verhuist van Nieuwegein naar nieuw pand in Papendorp

1/2
LEIDSCHE RIJN/NIEUWEGEIN - Makelaarsvereniging NVM verhuist van Nieuwegein naar de gemeente Utrecht. Vandaag ondertekent voorzitter Onno Hoes van de NVM de contracten voor de bouw van een nieuw en duurzaam pand op bedrijventerrein Papendorp.

"We hebben al heel lang een kantoor in Nieuwegein, sinds mensenheugenis bijna. Dat was behoorlijk verouderd, dus we zochten echt naar een nieuwe locatie", zei Onno Hoes vanochtend in het radioprogramma Utrecht is Wakker. "Utrecht Papendorp is een prachtige plek, dus wij hebben de laatste kavel die eindelijk bebouwd gaat worden."

Het wordt volgens Hoes een heel transparant gebouw. "Er zit een heel mooi glazen atrium (overkapping) in en het is heel duurzaam. Daarmee laten we ook zien dat we vertrouwen hebben. Want om eerlijk te zeggen: we hebben wel even getwijfeld de afgelopen tijd of we dit moesten doen. Maar als wij al geen vertrouwen hebben in de markt, dan hoeft niemand het meer te doen."

Het contract voor het nieuwe hoofdkantoor wordt vanmiddag getekend in bijzijn van burgemeester Van Zanen.

HUIZENMARKT

In Utrecht is Wakker ging Onno Hoes ook in op de huidige situatie op de huizenmarkt. De gemiddelde huizenprijs is namelijk nog nooit zo hoog geweest: 345.000 euro.

"Het gaat twee kanten op: voor de verkoper is het interessant dat je een hoge prijs kunt krijgen, hoewel als hij een ander huis koopt, betaalt hij ook een duur huis. De vraag is hoeveel je er dus beter van wordt. Maar voor de koper is het veel minder leuk, zeker als je starter bent. Ik kan de aanstaande kopers ook niet blij maken, want de prijzen blijven maar stijgen. Misschien iets minder snel dan voorheen, maar Utrecht is gewoon een heel populaire regio."

Beluister het gesprek hieronder terug.

NVM-voorzitter Onno Hoes over de huidige situatie op de huizenmarkt


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -