Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrechts drugsnetwerk opgerold, jongste dealer 15 jaar oud

UTRECHT - De politie heeft vier drugsdealers gepakt uit de stad Utrecht. Niet alleen handelden ze in verboden middelen, ook gebruikten ze geweld en wasten ze geld wit. De jongste verdachten zijn 15 en 16 jaar oud.

De vier handelden veel in de stad, maar ook daarbuiten. Bij een huiszoeking is ook een wapen gevonden.

Een van de verdachten is een 26-jarige man uit het noorden van de stad. Ook is een 18-jarige inwoner van de wijk Hoograven gepakt. De andere twee verdachten zijn 15 en 16 jaar. Van hen is niet bekendgemaakt waar ze wonen.

GELDEZEL

Ook is een 16-jarig meisje aangehouden omdat ze de mannen zou hebben geholpen met witwassen. Ze was volgens de politie en zogenoemde geldezel. Dat betekent dat ze haar bankrekening beschikbaar stelde om drugsgeld op te storten. Vervolgens pinde ze het en gaf ze het aan de dealers. Mogelijk werd ze daarvoor betaald of deed ze het omdat ze werd bedreigd.

Tot slot is ook een 74-jarige man aangehouden omdat hij zijn huis beschikbaar zou hebben gesteld om drugs te verpakken.

De Utrechtse politie ziet het oprollen van drugsnetwerken als een van de grootste speerpunten. Het is van groot belang zo veel mogelijk verdachten tegelijkertijd op te pakken. "Bij het enkel aanhouden van één dealer kan de volgende in rang diens plek snel innemen en gaat het dealen onverminderd door."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -