Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Vrouw springt van balkon na bedreiging: drie maanden cel voor man

UTRECHT - Een 28-jarige man heeft zijn vriendin in februari van dit jaar zo erg bedreigd dat ze van het balkon van zijn woning in Utrecht sprong. De vrouw brak daarbij haar rug. De man is vandaag tot drie maanden gevangenisstraf veroordeeld. Ook kreeg hij straf voor het bezitten van hennepplanten.

De twee hadden ruzie gekregen in de woning van de man. Wat daar precies is gebeurd, blijft nog onduidelijk. De verklaringen van de man en de vrouw lopen erg uiteen.

Volgens de vrouw had de man een appje gestuurd dat ze langs moest komen. In de woning zou hij haar hebben mishandeld en bedreigd waarop ze geen andere uitweg zag dan van het balkon te springen. De man erkent boos te zijn geweest, maar zegt zijn handen te hebben thuisgehouden.

Het appje kon niet door de politie worden teruggevonden op de telefoons van de twee. Ook de buren hadden niks gehoord van een ruzie. De rechtbank acht de mishandeling dan ook niet bewezen omdat er te weinig bewijs is.

Toch besloot de rechtbank de man te veroordelen voor bedreiging, het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel door schuld en het bezitten van wietplanten. Hij krijgt een gevangenisstraf van drie maanden en moet een schadevergoeding betalen. Ook mag hij geen contact meer met de vrouw hebben en moet hij nog een paar eerder opgelegde voorwaardelijke straffen uitzitten.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -