Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Recreatiegebieden gesloten vanwege grote drukte, vechtpartij bij Soest

1/3
PROVINCIE UTRECHT/SOEST - Het was druk bij de recreatiegebieden en andere mooie plekjes in de regio Utrecht vandaag. Te druk op veel plaatsen zelfs, waardoor gemeenten, politie en handhavers hun handen vol hadden en uiteindelijk toegangswegen sloten. In Soest kwam het zelfs tot een vechtpartij.

Langs de Eem hadden zich zoveel zonaanbidders verzameld dat politieagenten en handhavers het niet langer verantwoord vonden.

 Politie grijpt in bij drukte langs de Eem in Soest. Politie grijpt in bij drukte langs de Eem in Soest. | Foto: Caspar Huurdeman

Bij de Eem was eerder in de middag een massale vechtpartij, maar omdat de agenten er toen nog niet waren wil een woordvoerder daar niet op ingaan.


Ook op andere plekken langs de rivier was het erg druk.


De gemeente De Ronde Venen roept mensen op niet meer naar de zandeilanden te komen. Op twitter doet de gemeente een dringende oproep, vanwege grote drukte. Stichtse Vecht vraagt mensen weg te blijven bij De Meent. Voor de Honswijkerplas in Houten geldt hetzelfde.


De Meent in Breukelen mag nog wel lopend of met de fiets worden bezocht, aldus de gemeente. "Kom niet met de auto", schrijven ze op Twitter. "Er ontstaan gevaarlijke situaties omdat auto's half op de weg staan."


Bij de zandeilanden in De Ronden Venen is het volgens de gemeente dusdanig druk dat mensen worden gevraagd helemaal niet meer te komen. Op foto's is te zien dat mensen hutje-mutje zitten.


Topdrukte is ook te zien op foto's van de gemeente Houten, bij de Honswijkerplas. Ook daar vraagt de gemeente mensen niet meer naartoe te komen.


De burgemeester van Rhenen laat via Twitter weten dat de toegangwegen naar de Vaarwei afgesloten worden. "Mensen zitten bijna boven op elkaar", aldus Hans van der Pas:


Zijn collega van Vijfheerenlanden, Sjors Fröhlich, gaat nog een stap verder. In zijn gemeente worden meerdere recreatiegebieden afgesloten:


De politie in Utrecht kwam ook nog in actie, onder meer bij de groenstroken bij de Muntsluisbrug, tussen de wijken Lombok en Oog in Al:Ook bij recreatieplas Strijkviertel in Utrecht is het druk, zag onze verslaggever Marc van Rossum du Chattel:

 Drukte bij Strijkviertel bij Utrecht. Drukte bij Strijkviertel bij Utrecht. | Foto: RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -