Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Uitbreiding terras Utrechtse horeca: 'Geeft ruimte om te kunnen ondernemen'

UTRECHT - Utrechtse horecazaken mogen hun terrassen tijdelijk uitbreiden tot 1 november. De gemeente Utrecht wil zo ondernemers tijdens de coronacrisis tegemoet komen. Vanaf vrijdag 22 mei kan de uitbreiding aangevraagd worden bij het horecaloket van de gemeente; vanaf 1 juni mogen de terrassen weer open.

"Uitbreiding van de terrasruimte geeft ruimte om te kunnen ondernemen binnen de voorwaarden om 1,5 meter afstand te houden. Op die manier kunnen we kijken wat werkt en bijsturen waar nodig. Daarna volgt een uitwerking voor andere sectoren zoals de sport- of culturele sector", aldus de gemeente.

VOORWAARDEN

De uitbreiding van terrassen is wel aan voorwaarden verbonden. De gemeente benadrukt dat de stad veilig en toegankelijk moet blijven en ondernemers moeten de overlast zoveel mogelijk beperken. Verder moeten bewoners veilig over straat kunnen en 1,5 meter afstand kunnen houden.

Op de terrassen komen maximaal het aantal tafels en stoelen dat in de oorspronkelijke vergunning van de horecagelegenheid is opgenomen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -