Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Van Zanen geeft Utrechters compliment in video: 'Dankzij u kan er steeds meer, maar hou vol'

UTRECHT - Burgemeester Jan van Zanen vindt dat Utrecht zich goed aanpast aan de anderhalvemetersamenleving. Dat zegt hij in een videoboodschap die vanochtend op Instagram is gepubliceerd.

"Dankzij u kan er steeds meer. Omdat u, hoe moeilijk ook soms, zoveel mogelijk afstand hield en houdt. Het zal in de anderhalvemetersamenleving soms echt passen en meten zijn. De publieke ruimte is altijd kleiner dan er wensen zijn voor het gebruik. Gun elkaar de ruimte en pas een beetje op elkaar", aldus Van Zanen.

HEMELVAARTSDAG

Het moment om een compliment te geven aan zijn inwoners komt op een zonnige Hemelvaartsdag. Van Zanen hoopt zo mensen een hart onder de riem te kunnen steken nu bijvoorbeeld de terrassen nog niet open zijn.

Hij waardeert de inzet van zijn inwoners dus enorm en benadrukt dat alle Utrechters samen, zover zijn gekomen: "Dit geeft de burger moed en smaakt naar meer. We dromen alweer van alle dingen die het leven extra leuk maken. Zeker met het heerlijke weer van deze week."

VOLHOUDEN

In de bijna twee minuten durende video doet hij ook een beroep op alle Utrechters om nog even vol te houden door te benadrukken dat alle algemene regels nog steeds van kracht zijn.

Van Zanen: "Het is echt belangrijk dat we ons aan de regels blijven houden zodat het virus zich niet verder verspreidt. Houd vol. De dagen dat we niet alleen dromen, maar ook doen, komen weer."Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -