Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

GGD Utrecht: we zijn klaar voor testen en bron- en contactonderzoek

PROVINCIE UTRECHT - De Utrechtse GGD is naar eigen zeggen in juni klaar voor uitgebreid bron- en contactonderzoek. Alle inwoners van de provincie met coronaklachten kunnen dan worden getest.

Als blijkt dat ze besmet zijn, gaat de GGD zo snel mogelijk in kaart proberen te brengen wie die persoon eventueel nog meer heeft besmet. "We zijn bezig met de laatste voorbereidingen", zegt de Utrechtse GGD-directeur Jaap Donker.

Het kabinet hoopt dat vanaf juni dagelijks maximaal 30.000 mensen getest kunnen worden op corona. De Utrechtse GGD denkt aan die wens te kunnen voldoen.

Als iemand besmet is, volgt bron- en contactonderzoek. "Na het registreren van de contacten gaan we kijken wat er per persoon moet gebeuren", legt GGD-arts Putri Hintaran uit. "We leggen ze uit van wat ze verwacht wordt. Bijvoorbeeld zo veel mogelijk thuis blijven. Contacten van iemand die met corona is besmet moeten zich laten testen wanneer ze ook klachten krijgen."

In onderstaand filmpje vertelt Hintaran hoe het bron- en contactonderzoek werkt:Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -