Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Podcast Stadhuisplein: 'Voetgangersrotonde centrum Utrecht is de grootste bullshit'

UTRECHT - Het aanleggen van een voetgangersrotonde in het centrum van Utrecht is volstrekte onzin. Dat zegt Tom Staal in de maandelijkse podcast Stadhuisplein Utrecht. Volgens hem kan je niet besmet worden in de open lucht, een rotonde voegt dus niets toe.

In de podcast trekt Staal van leer tegen de plastic noodmaatregel. "Er staan vlaggetjes welke kant ik op moet, er staan mensen in gele hesjes om eenrichtingsverkeer op de gracht te handhaven. Het is de grootste bullshit."

INFANTIEL

Volgens Staal worden er verkeerde prioriteiten gesteld. Vooral de horeca heeft het moeilijk, hij denkt dat 60% van de horeca er volgend jaar niet meer is. En dan maakt hij zich boos over de betutteling van de overheid. "Ik word behandeld als een infantiele aardbei. De kans dat je op dit moment in de buitenlucht besmet wordt met corona is nihil tot nul. Dus laat mensen het met elkaar oplossen dat je afstand houdt."

Arjan Kleuver werkt voor het Centrum Management Utrecht. Hij vindt dat de maatregelen wel terecht zijn, omdat het coronavirus een ernstige bedreiging vormt. "Je kan wel allemaal aannames doen, maar we weten nog zo weinig. Je wilt liever geen rotonde, je wilt liever geen eenrichtingsverkeer. Dus op het moment dat we van de maatregelen afkunnen heffen we ze op."

PUBLIEKSTREKKER

Sander van Waveren is mild in zijn kritiek. De fractievoorzitter van het CDA ziet de humor van de rotonde wel in. "Ik vind het grappig gevonden, maar ik ben bang dat het een publiekstrekker op zich wordt en dat kan toch niet de bedoeling zijn."

Het panel in de podcast praat verder over de oproep van het CDA om mee te denken over kunst in de openbare ruimte en over het gigantische bedrag van 82 miljoen euro dat de gemeente Utrecht vorig jaar overhield.

Luister naar deze spetterende podcast, hieronder!
[Soundcloud:https://soundcloud.com/rtvutrecht/stadhuisplein-utrecht-mei-2020]


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -